Fűszeres halfilé gombával
2014.05.19. 12:38
Ez egy másfél éve kitalált recept, akkor épp ezek a dolgok voltak itthon és valami ebédfélét kellett gyártani viszonylag gyorsan.
Hozzávalók:
- 1 kg fagyasztott halfilé
- 1 ü szeletelt gomba
- 1 db alma
- 1 db citrom
- kb. 3 ek olívaolaj
- 3-4 ek szójaszósz
- őrölt fehérbors
- őrölt fekete bors
- curry
- só
- őrölt gyömbér
- darált szerecsendió
- fokhagymapor
A halfilét teljesen kiolvasztjuk, közben vékony (kb. fél centis) szeletekre vágjuk az almát és a citromot. Az olajat, a szójaszószt és a fűszereket ízlés szerinti mennyiségben összekeverjük egy kis tálkában, és állni hagyjuk addig, amíg a többi előkészülettel nem végzünk. A sóval óvatosan kell bánni, mert a szójaszósz is sós, ill. a tengeri hal is egy picikét. Mivel a gyömbér, a szerecsendió és a borsok is csípőssé teszik az ételt, ezért ezeket csak módjával használjuk, ha nem szeretnénk sárkányként viselkedni ;-) Egy magasabb falú tepsibe sütőpapírt teszünk, erre kerülnek az alma és a citromszeletek egyenletesen elosztva, majd a halszeletek, melyeknek mindkét oldalát megkenjük a fűszeres olajjal. Ha maradt még a citromból, akkor azok a szeletek a halak tetejére is kerülhetnek, végül legfölülre jön a gomba. Nem előmelegített sütőbe téve 20-25 perc sütés elég neki, közepes lángon. Barna rizst főztem hozzá, de bármi mással is működhet.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.