Fűszeres halfilé gombával

2014.05.19. 12:38

Ez egy másfél éve kitalált recept, akkor épp ezek a dolgok voltak itthon és valami ebédfélét kellett gyártani viszonylag gyorsan.

Hozzávalók:

  • 1 kg fagyasztott halfilé
  • 1 ü szeletelt gomba
  • 1 db alma
  • 1 db citrom
  • kb. 3 ek olívaolaj
  • 3-4 ek szójaszósz
  • őrölt fehérbors
  • őrölt fekete bors
  • curry
  • őrölt gyömbér
  • darált szerecsendió
  • fokhagymapor

A halfilét teljesen kiolvasztjuk, közben vékony (kb. fél centis) szeletekre vágjuk az almát és a citromot. Az olajat, a szójaszószt és a fűszereket ízlés szerinti mennyiségben összekeverjük egy kis tálkában, és állni hagyjuk addig, amíg a többi előkészülettel nem végzünk. A sóval óvatosan kell bánni, mert a szójaszósz is sós, ill. a tengeri hal is egy picikét. Mivel a gyömbér, a szerecsendió és a borsok is csípőssé teszik az ételt, ezért ezeket csak módjával használjuk, ha nem szeretnénk sárkányként viselkedni ;-) Egy magasabb falú tepsibe sütőpapírt teszünk, erre kerülnek az alma és a citromszeletek egyenletesen elosztva, majd a halszeletek, melyeknek mindkét oldalát megkenjük a fűszeres olajjal. Ha maradt még a citromból, akkor azok a szeletek a halak tetejére is kerülhetnek, végül legfölülre jön a gomba. Nem előmelegített sütőbe téve 20-25 perc sütés elég neki, közepes lángon. Barna rizst főztem hozzá, de bármi mással is működhet.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása