Mézes-mustáros csirkemell
2014.05.19. 12:09
Szeretjük ezeket a "trutyis" húsokat, ezért igyekszem mindig újabb ízeket kitalálni és kipróbálni :-)
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell filé
- 2 tk méz
- 3 tk mustár
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
- kevés liszt vagy keményítő a sűrítéshez
- provance-i fűszerkeverék (elhagyható, lecserélhető más zöldfűszerre)
A filéket hideg vízben megmossuk, és felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, és pici olajon megpirítjuk. A csirkekockákat rátesszük a hagymára, és összeforgatjuk vele. Picit megpirítjuk a húst, míg nagyjából mindegyik kocka kifehéredik. Levesszük a tűzről, vagy a legalacsonyabb fokozatra kapcsoljuk a tűzhelyet, és rácsorgatjuk a hagymás húsra a mézet és a mustárt, majd összekeverjük az egészet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A mustár is elég intenzív ízű, ezért a borsot óvatosan adagoljuk! Célszerű óvatosan megkóstolni a levét, hogy nem fűszereztük-e túl vagy alul. Ha nincs elég leve, teszünk rá kb. 1 dl vizet, hogy a hús főni tudjon, majd lefedve főzzük addig, amíg a hús megpuhul. Ha a hús megfőtt, a levet besűrítjük egy kevés liszttel vagy más sűrítő anyaggal, és rászórunk egy kevés provence-i fűszerkeveréket, esetleg más zöldfűszert.
Köretnek rizst szoktam hozzá csinálni, de ízlés szerint mással is fincsi lehet.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.